Jaroměřická fotbalová zima 2020 - dorostenci

Do druhé poloviny, se tradiční seriál zimních halových turnajů JFZ 2020, posunul v sobotu souboji dorostenců o pohár věnovaný firmou I. ČESKOMORAVSKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST, Chornice.

Sedm mužstev se každý s každým utkalo v zápasech hraných na 15 minut. Nejlépe turnaj zvládl tým, nazvaný All Stars, tvořený hráči Svitav. Jejich výkon je o to obdivuhodnější, že celý turnaj zvládli kluci bez ztráty bodu, ale jen v 5 lidech - bez jediného náhradníka, bez jediného střídání a i když v posledním zápase proti domácím již jejich pohyb nebyl zdaleka, tak svěží, dokázali otočit nepříznivé skóre 0 – 1 na 2 -1 a vyhrát. Druhé Jaroměřice a třetí Knínice A, dosáhly nakonec shodně 12 bodů, ale domácí měli výrazně lepší skóre, což je posunulo na stříbrnou pozici. Na medaili myslela před poslední utkáním i Kunčina, ale dostala od Jaroměřic šestku a musela se spokojit s „bramborou“. Velice příjemným vystoupením se prezentovala Konice s jedinou dívkou v sestavě a koučovaná naším Luďou Knollem ml.. Mužstvo z Prostějovska si nakonec odvezlo dvě individuální ceny, pro nejlepšího hráče turnaje – byl jím vyhlášen David Škrabal, a zvláštní cenu pořadatele získala Daniela Navrátilová, která jen těsně prohrála hlasování o nejlepšího brankáře turnaje, jímž byl vyhlášen domácí Daniel Nečas. Nejvíce branek nastřílel Patrik Kaláb z mužstva ALL Stars (10).Turnaj se nevydařil B-mužstvu Knínic, tvořenému hlavně hráči Svitávky, i když 3 x prohrál dost smolně.

Většinou se pod Kalvárií hrál pohledný, pestrý a poměrně hodně rychlý fotbal. Je pravda, že s postupujícím časem se hromadila střelba z větší vzdálenosti a rostla četnost faulů, ale nešlo o nic neúnosného. Vždyť ve 21 utkáních byla udělena jen jedna žlutá karta (=2. Minuty vyloučení).

Výsledky turnaje: All Stars x Jaroměřice: 2 – 1, x Konice: 2 – 0, x Knínice A: 3 – 1, x Knínice B: 5 - 1

X Kunčina: 5 – 2, x Březová: 8 - 1

TJ Jaroměřice x Konice:4 – 0, x Knínice A:1 – 3, x KníniceB:6 – 0, Kunčina:6 – 0, Březová:4 – 0,

TJ Malá Haná Kninice A x Konice: 4 – 2, x Knínice B: 2 – 0, x Kunčina: 1 – 2, x Březová: 2 – 1,

TJ Sokol Kunčina x Konice: 2 – 1, x Knínice B: 1 – 0, x Březová: 0 – 1,

TJ Sokol Březová nad Svitavou x Konice: 1 – 1, x Knínice B: 2 – 0,

TJ Sokol Konice x Knínice B: 3 - 0

Tabulka turnaje: 1 – All Stars 18 bodů 25 – 6

2 – TJ Jaroměřice 12 22 – 5

3 – Malá Haná Knínice A 12 13 – 9

4 – TJ Sokol Kunčina 9 7 –14

5 – TJ Sokol Březová nad Svitavou 7 6 - 15

6 – TJ Sokol Konice 4 7– 13

7 – Malá Haná Knínice B 0 1 – 19

Za týden pokračuje JFZ 2020 kláním mužů, o pohár firmy Sklárny Morávia Úsobrno, a.s. Kapacita turnaje je naplněna, tak věřme, že se nikdo neodhlásí.